I en verden af vægt og tekniske specifikationer

Letvægtsgrej

Hej mit navn er Camilla.. og jeg er gramjæger!!

.. Misbrug eller afhængighed – hip som hap.. Jeg kan simpelthen ikke styre mig – jeg tjekker vægten hver gang!!

En gramjæger er én, som går efter det letteste outdoorgrej på markedet. Det er usandsynligt nørdet – og jeg er helt igennem vild med det!

Der er gået sport i at finde det letteste telt, den letteste sovepose, den letteste jakke, den letteste gryde, den letteste lommekniv, den letteste pandelygte..

Det har udviklet sig til en besættelse, og jeg har oprettet et excel-ark med alt mit grej, hvor hvert emne er påført vægt, så jeg hurtigt og let kan regne ud, hvor meget jeg pakker i min taske.

Udgangspunktet er, at jeg går efter det letteste i alle henseender, uanset om det er lange underbukser eller vandrestave, men det er også vigtigt at den praktiske anvendelighed stemmer overens med mine behov.

Idet verden af ultra-letvægt og praktisk anvendelighed blev åbnet for mig, har nørderi fået en helt ny dimension, og jeg er blevet opmærksom på, at ’tekniske specifikationer’ gør sig gældende for mere end blot min iPhone..

Jeg kommer aldrig til at forstå fænomenet Glamping = Glamour Camping. Hyggeligt men pisse upraktisk!! Hvem helvede køber et tipitelt, der vejer 18 kg?! Bevares, det ser da pænt ud.. Men man skal jo udstyres med firhjulstrækker og trailer for at fragte det, og så blegner idéen med et telt lidt for mit vedkommende.

Alt, hvad jeg har med mig, skal jeg bære på ryggen, og al vægten går lige i benene, hofterne og fødderne. Hvis min taske vejer 30 kg, kan jeg ikke en gang nå ud i lufthavnen uden at overanstrenge mig – endnu mindre gå op ad et bjerg!!

Jeg har flere gange måttet opgive smukt udsmykket grej til fordel for den mindre flatterende udgave, som til gengæld vejer 100 gram mindre og koster dobbelt så meget. Det betyder ikke noget for mig i sidste ende, for jeg overelsker alle mine ting – selv min bæ-brune sovepose!!

Det er ikke ensbetydende med, at mit grej ikke må se pænt ud – det er bare sekundært! I dag handler det om vandsøjletryk, vægt og åndbarhed, når jeg kigger på regntøj.. Farven er underordnet, hvis der ikke er ordentlig ventilation, er regntøjet ubrugeligt.

Vægt og teknik er som sagt altafgørende for mig – og hvis det oveni købet kommer i en tøset farve med glimmer, er det lige før, jeg begynder at græde af lykke.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *