The AT – The Appalachian Trail

The Appalachian Trail

Jeg har på det seneste måttet indse, at mennesker der lever udenfor min vrangforestilling af vandreruter og outdooreventyr ikke har en jordisk chance for at relatere sig til den tur, jeg skal ud på.

.. Derfor har jeg brygget et indlæg sammen med fakta om The Appalachian Trail..

Indtil videre ved jeg at:

- The Appalachian Trail rundt regnet drejer sig om 3.525 km langs bjergkæden Appalacherne, der løber parallelt med den amerikanske østkyst.

- Med min gennemsnits sneglefart vil det tage mig omkring 928 timer at gå hele turen fra ende til anden.

- Hvis jeg tilbagelægger en distance på 25 km hver dag, vil jeg kunne gøre det på 141 dage, hvilket svarer til lidt over 20 uger uden pauser.

- The Appalachian Trail starter på toppen af Springer Mountain i Georgia og slutter på toppen af bjerget Katahdin, som ligger i Maine.

- The Appalachian Trail har fået kælenavnet: ”The Green Tunnel”, fordi hovedparten af turen består af skov – man får, som navnet antyder, en fornemmelse af at gå gennem en tunnel af grønne træer.

- Man kan thru-hike, section-hike og day-hike turen. Hvilket betyder; at man vandrer hele turen, at man opdeler turen i sektioner, eller at man vandrer en dag eller to.

- Turen kan gås fra syd mod nord – Northbound også kaldet NoBo, eller fra nord mod syd – Southbound også kaldet SoBo. Der er også nogen, der vælger at Flip-Floppe turen, hvilket vil sige, at man starter et sted i midten og går eksempelvis mod nord, når man er nået frem, tager man tilbage til midten og går mod syd.

- Der er flest NoBo thru-hikere, hvilket skyldes, at terrænet i Maine er mere krævende end i Georgia – det er lettere at slutte med det sværeste, fordi man er i bedre form.

- Turen stiger og falder sammenlagt 141.579 højdemeter – op og ned af bjerge. Dette svarer til 16 gange Mount Everests højde.

- Omregnet til mil er The Appalachian Trail lidt over 2.000 mil lang, derfor kalder man også et gennemført thru-hike ”The 2000-milers club”.

- Der er siden 1930'erne registreret 18.366 gennemførte thru-hikes.

- I 2017 var der 4.744 personer, der startede på et thru-hike, heraf har 809 gennemført i skrivende stund.

- Det tager omkring 5-7 måneder at gennemføre et thru-hike, så på grund af årstidernes skift, er tidsrummet for at starte et thru-hike forholdsvis fikseret.

- The Appalachian Trail besøges i omegnen af 3 millioner mennesker om året, heri regnes både thru-hikere, section-hikere, flip-floppere og day-hikere.

- Der er mere end 250 sheltere langs ruten og et utal af teltpladser.

- Der findes sorte bjørne på the Appalachian Trail og de fleste thru-hikere støder på en bjørn eller to, det samme gælder om slanger – giftige som ikke-giftige.

- De største farer skulle dog eftersigende være tæger – der er en milliard tæger i skoven.. Og Roskildesyge – no wonder, når 3 millioner mennesker æder og skider i den samme skov..!!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *