Pakkeliste – Sovegrej

Sovegrej

Jeg har ikke praktiseret at sove udendørs så ofte, selvom jeg aldrig har haft problemer med det..

Derfor er det ikke helt ligetil at forberede mig på, hvordan det næste halve år bliver.

.. Min tid som spejder foregik på Grønland, hvor shelter og teltning ikke var en del af repertoiret. Udover kanoture i folkeskolen, festivaller og enkelte gange på Hærvejen er jeg praktisk talt uerfaren udi udendørsovernatning!

Det vil derfor ikke komme bag på mig, hvis jeg sidder og tuder i mit telt efter 14 dage, fordi jeg savner en rigtig seng..

.. På den anden side vil alt andet føles som en sejr!!

For så vidt angår sovegrej, består det af følgende:

Telt
Sovepose
Liggeunderlag
Hovedpude
Silke liner
Thermo liner

Mine overvejelser:

 • Mit telt er det letteste, jeg har formået at finde – det er rødt og fantastisk og kan rumme både mig og mine ting!
 • I afvejningen af komforttemperatur versus vægt har jeg valgt en dunsovepose – efter min mildest talt idiotiske fejltagelse, har jeg erhvervet mig og testet det nye setup, som umiddelbart fungerer efter hensigten..
 • Jeg har svært ved at afskrive tanken om min hovedpude, dels fordi jeg har fået den i gave og dels på grund af farven, som giver mig lyst til at græde af lykke!
 • For at undgå at udskifte min sovepose midtvejs på grund af temperaturændringer, har jeg valgt én, der ligger på grænsen af; for kold, og supplerer med en termoliner, der kan give mig 11 grader mere i de kolde måneder..

Mine tvivl:

 • Kan mit telt holde vand?!
 • .. Min sovepose kan ikke holde vand – hvordan formår jeg at holde den tør?!
 • Jeg har hele tiden haft og vil fortsat have mine tvivl omkring den hovedpude – den ene dag bor den i min taske, den næste ryger den ud..
 • Er silke lineren luksus?!
 • Kan min thermo liner virkelig yde 11 grader mere – eller er det ren og skær lyv?

4 Comments

 1. Tonny
  17. februar 2018

  Må indrømme jeg er freak. Grejfreak.
  Og soveposer er en vigtig del af udstyret. Jeg har 5 soveposer, alle i en super kvalitet, men ingen er helt perfekt. Jeg vælger ofte fiberposer når det er flere dage/ikke-vandring/frost. Jeg har en Yeti dun vinterpose jeg virkelig elsker. Men jeg har ofte brugt den i hård frost og oplevet den bliver våd udvendig pga kondens. Er jeg afsted flere dage, kan det blive problematisk at tørre den i løbet af dagen. Til gengæld fylder og vejer dun jo minimalt i forhold til fiber. Nogen bruger en vapor barrier liner, hvis det er et tilbagevendende problem.
  Men brug den sidste tid inden rejsen til at teste dit grej af. Mangler du græsplæne, siger du bare til. 😉

  Svar
  1. En snegl på vejen
   17. februar 2018

   Åhh, tænk sig at eje fem soveposer!!? Jeg er endnu kun oppe på fire!? Heri inkluderet en elendig en til festivalbrug.. Må ærligt indrømme, at jeg udelukkende er gået efter vægt og fylde – med tanke på min lettere svage statur og mit kvindebehov for at pakke i overflod, er jeg tvunget til at spare vægt, hvor jeg kan.? Har godt overvejet om kondens kan blive et problem, men rart at vide der kan rådes bod på det, hvis det bliver for slemt! I værste fald skulle der være gode muligheder for at opgradere grej på vejen, så jeg er ikke helt fucked, hvis jeg har taget fejl..? Så vidt jeg kan læse mig til er det 50/50 med dun og fiber på The Appalachian Trail, så det kan nok ikke gå helt galt. Derudover regner jeg med, at det overvejende er i starten jeg kan opleve et begrænset antal nætter med frost.

   Svar
 2. Tonny
  17. februar 2018

  Er meget nysgerrig efter hvilket underlag du har valgt. Det skal kunne tage nogle tæsk.
  Husker et foredrag med Erik B Jørgensen, hvor han fortalte hvor mange telte, underlag mm han havde slidt op på hans kanotur Skandinavien rundt. Det var helt vildt.
  Har du et oppusteligt underlag, bør du måske overveje en plan b.
  Mange der tager din tur, vælger:
  https://www.grejfreak.dk/outdoorshop/product/therm-a-rest-z-lite-sol-liggeunderlag-22614/

  Kh Tonny

  Svar
  1. En snegl på vejen
   17. februar 2018

   Mit liggeunderlag er et oppusteligt Exped Synmat hyperlite. Jeg kommer til at døje med ømme muskler og ved, at det kommer til at gøre ondt at ligge ned. Min gamle krop kunne ikke holde tanken ud om at ligge på et tyndt liggeunderlag i et halvt år. Umiddelbart er det, det bedste jeg har fundet både med henblik på vægt og R-værdi. Der følger lappegrej med i tilfælde af, at der går hul, håber det er nok.. For du har ret i, at det skal kunne klare nogle tæsk!

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *