Nytårsstatus 2017

Nytårsstatus 2017

Året er ved at gå på hæld og ligesom samtlige bloggere i det danske land, giver jeg her en status på det forgangne år..

På bagkant fremstår mit 2017 ikke i det bedste lys, men det er nødvendigvis ikke en dårlig ting!

Sagt med ganske få ord:

Jeg er brændt ud, og det har jeg været længe!

I starten vidste jeg ikke, hvad der var galt.. Da jeg blev bevidst om det, blev jeg paralyseret af frygt for at tage springet ud i det ukendte uden at have en drøm eller et mål at styre efter.

2017 har været dét år, hvor jeg har indrømmet overfor mig selv, at det hele nok skal gå! Det er dét år, hvor jeg er holdt op med at være bange, fordi jeg bare er uendeligt træt!

Vi lever i et samfund, som fokuserer på at vi får en uddannelse, et godt job, en karriere, en masse penge, og en familie..

.. Jeg siger ikke, at det er forkert, blot at jeg har opnået de fleste af disse punkter og alligevel sidder tilbage med en følelse af tomhed!!

Helt overordnet lever jeg ud fra et ganske enkelt princip om, at jeg ikke vil fortryde noget. Det skal ikke opfattes som en ansvarsfraskrivelse eller et middel til at undgå dårlig samvittighed – tværtimod! Det skal forstås som en afledt konsekvens af, at jeg på liberal vis tror på, at vi alle er "herre i eget hus"!

Jeg tror ikke på Gud, skæbnen eller tilfældigheder – jeg tror på mennesket..!!

Jeg tror på at mennesket er forunderligt! Vi er alene om at skabe vores egen virkelighed, og vi er alene om at bære ansvaret for de beslutninger, handlinger og valg, vi træffer. 

Som menneske er jeg ikke fuldkommen – jeg laver fejl, og jeg træffer åndssvage beslutninger, men jeg påtager mig ansvaret og accepterer konsekvenserne – deri ligger mit ønske om ikke at fortryde noget!

Hvis jeg havde spillet mine kort anderledes var jeg måske ikke brændt ud? Hvis jeg havde handlet noget før, var jeg måske ikke blevet træt? Jeg har haft alle forudsætninger for at gøre tingene anderledes, så hvorfor sidder jeg ikke tilbage med en følelse af ærgrelse?

Jeg tror ikke på, at mine tvivl, mine anstrengelser og mine indre kampe for at fortsætte med noget som i virkeligheden skabte større frustration og apati, har været forgæves. Og jeg fortryder ikke den tid, det har taget mig, at nå frem til den simple indrømmelse; at mit liv bare ikke er mig – heller ikke selvom den har været fyldt med skam og frygt for den åbenlyse forklaring.

.. Det hele har været et led i en proces for at forberede mig til at tage springet ud i intetheden af drømme.

Jeg har ikke været klar til at indrømme mine fejl, og jeg har været bange for at forlade det trygge og sikre valg.

2017 var året, hvor jeg uden fortrydelse blev modnet til at jagte et nyt liv!!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *