Hykleri og tourigrinoer

Tourigrinoer

Jeg snakker så højt og flot om accept og respekt over for andre mennesker på vandreturen.

.. Sandheden er, at det kun er den halve sandhed..

Den anden halvdel, som jeg ikke er så stolt over er; at respekten og accepten ikke helt kommer af sig selv..

Jeg føler en nødvendighed for også at nævne den hykleriske side af pilgrims-respekten: Selvom Caminoen er ”din egen”, er det ikke så velset at springe over, hvor gærdet er lavest..

Der er mange, der bliver nødt til at tage en bus, enten fordi de ikke har tid nok, eller fordi de bliver skadet. Pilgrim til pilgrim respekterer man, at det kan blive nødvendigt for nogen – vi griber alle udfordringer an på forskellig måde – men det anses lidt som "snyd", hvis man hopper på bussen.

.. Der er større værdighed i at erkende, at man ikke kan gå det hele, og derfor kun går det, man kan nå – så længe man går hele vejen!!

Når det er sagt, findes der en udpræget og generel foragt blandt pilgrimme på Caminoen overfor fænomenet: Tourigrinoer.

Peregrino er spansk og betyder pilgrim. En Tourigrino er en turist på Caminoen.

Tourigrinoer er dem, som er på grupperejse i turistbusser. Det er mennesker som hævder at gå Caminoen men i virkeligheden bliver fragtet 4/5 af vejen.

Det er dem, der bor på et rigtigt hotel hver nat og får serveret rigtig mad hver eneste dag. Det er dem, der går med dagsrygsække, fordi deres kufferter bliver kørt fra hotel til hotel. Det er dem, der har et rigtigt håndklæde og et rent sæt tøj med til hver dag, så de ikke behøver at vaske selv..

Det er dem, som larmer i kirkerne, jokker rundt i mindesmærkerne og forbryder sig mod Caminoens symbolik..

Det er dem, der har deres store spejlreflekskameraer med, som de knipser ud af ruderne i bussen, når de ser en beskidt pilgrim. Det er dem, der holder sig i flok, og som helst ikke snakker med ”fremmede”. Det er dem, der himler op om, hvor storslået og betydningsfuld naturen er, og som maks. går 10 km om dagen..

Det er dem, der tror de har stået en masse strabadser igennem, og som kommer hjem og praler med et pilgrimsbevis, der dokumenterer, at de har gået Caminoen.

.. De har ikke noget begreb om, hvad det går ud på, og når turen er slut, fortsætter deres ferie på Mallorca med grisefest og fadølsanker – velfortjent ovenpå et fysisk krævende vandreeventyr.. HA!!

Tourigrinoerne er ikke de eneste, man foragter på Caminoen, men det er de letteste, for de fylder så meget og larmer en del!

Jeg føler stærkt for andre mennesker – som oftest reguleret af min egen grad af udmattelse! Jeg hader dem ikke sådan rigtigt, men de mangler situationsfornemmelse og forståelse for deres omgivelser, hvilket er det sidste, jeg orker at forholde mig til på sådan en tur.

.. Jeg er ikke blevet helt frelst og har givet slip på mit menneskehad, fordi jeg har gået Caminoen – jeg har bare lært at prioritere!!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *