Hvorfor er det vigtigt?!

Downsizing

Jeg er ved at rydde ud i mit liv! Det kommer først og fremmest til udtryk i en gennemgang af alle mine papkasser på loftet..

Med en overhængende fare for at min ejendom skal renoveres mens jeg er af sted, bliver jeg nødt til at rydde loftet og skabe overskuelighed!!

Det er en langsommelig og smertende proces, fordi jeg har arvet min fars samlerhjerte og er lidt for god til at finde på undskyldninger for, hvorfor jeg skal beholde det hele! Men jeg ved, at det i sidste ende munder ud i en ubeskrivelig følelse af lettelse og frihed.

I løbet af de seneste par år har jeg fået øjnene op for, at mine ting primært har symbolsk værdi – i mange tilfælde udgør de nærmere en byrde, som låser mig fast i min tilværelse frem for at bidrage til følelsen af frihed.

.. Jeg behøver ikke særlig meget for at klare mig, hvilket bliver sat på spidsen, når jeg er på tur!

Jo lettere rygsæk, des flere oplevelser! – min tilværelse afhænger af mit grej, men min lykke består af nogle helt andre faktorer!!

I virkeligheden er det en ganske simpel ligning:

Jo tungere taske, des større smerte – og jo større smerte, des svære får jeg ved at fokusere på verden omkring mig!

Intet af det, jeg bærer rundt på, er en tilfældighed!.. Jeg lægger en del overvejelser i mit valg af vandregrej, fordi det ikke bare er ting! Jeg bliver tvunget til at tage stilling til egenskaberne, og om det rent faktisk berettiger til en plads i min rygsæk.

Det er blandt andet derfor, jeg kan skrive et helt blogindlæg om Gaffa tape. I al almindelighed er Gaffa bare tape – under normale omstændigheder ville det være et tegn på agurketid, men i dette tilfælde betyder det noget mere..!!

Mine overvejelser tager overvejende udgangspunkt i; at mit grej skal opfylde mere end ét brugbart formål for at finde vej til min rygsæk – ideelt skal det kunne bidrage til minimum tre anvendelsesmuligheder for at opnå status af totaludnyttelse!

Jeg skal være væk i et halvt år.. måske længere! Tiden i sig selv er for så vidt ikke afgørende – jeg befinder mig ikke så langt udenfor lands lov og ret, at det er umuligt at erhverve mig de ting, jeg mangler. Der vil være byer med supermarkeder og outdoorforretninger – men jeg vil stadig skulle bære rundt på det hele!

Så for at opsummere; hvorfor det er vigtigt at downsize?!

.. Fordi det rent faktisk har betydning for min evne til at opfatte verden!

Mit vandregrej har en helt anden og større værdi end alle mine keramikvaser og teenagerromaner, og jeg ville ønske, det i praksis kunne kopieres til min oprydning! – Men den metaforiske erkendelse finder desværre ikke altid lige så let anvendelse i min virkelige verden..

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *