Hola hola

Hola hola

Jeg er en hat til spansk!! Måske er det forståeligt nok, idet jeg aldrig har lært det – jeg havde fransk og tysk i gymnasiet og har aldrig haft synderligt brug for at tale spansk.

.. Det gik op for mig, at jeg var på røven, da jeg for nogle år siden var på ferie i Madrid. Der er ikke super mange spaniere, der taler engelsk – og den gang gik det til nød med at pege og lave fagter.

Da jeg startede på Caminoen, kom det derfor ikke bag på mig, at det ville blive op ad bakke..!

.. Men på mirakuløs vis løser sådan noget sig altid lidt af sig selv, og det tror jeg gælder uanset, hvor man befinder sig i verden, hvor engelsk ikke er udbredt andetsprog..

Det var i hvert fald ikke nogen hindring for at komme i snak med en masse mennesker – størstedelen af dem, der gik Caminoen, var iøvrigt tyskere – de som ikke kunne engelsk, kunne jeg til nød kommunikere med på mit gebrokne skoletysk.

.. Spansk havde jeg primært brug for, når jeg skulle booke overnatning eller bestille mad, og der lærte jeg hurtigt de vigtigste ord som, vino, café y pollo – snorkelyde er vist internationalt anerkendt som et tegn på, at man ønsker en seng..?!

Det gik således hen ad vejen ganske fint..

Det betyder ikke, at jeg var forskånet for situationer, hvor jeg ikke vidste, hvad jeg skulle stille op.. Blandt andet da jeg på et herberg stod overfor en gammel, halvdøv munk, som vedholdende skrev Korea i min indregistrering. Jeg blev ved med at sige: ”No, no, I’m from Denmark..” mens jeg viftede ham om næsen med mit danske pas.. Det endte med, at en venlig sjæl kom mig til undsætning og oversatte.

.. Eller da jeg efter et kort hvil ville sige farvel og tak på vej ud af en bar..

Min hjerne kunne ikke finde de rigtige ord hurtigt nok, så jeg råbte: ”Hola, hola..” af mine lungers fulde kraft, inden jeg trådte ud i solskinnet.

Intentionen var god nok, men den direkte oversættelse af ”Hej, hej”-gestussen gav ingen mening for andre end ignorante danskere, så jeg skyndte mig at løbe fra min pinlighed over at være så stor en sprogspasser – hovedrystende, halvt græmmende og grinende over mit mislykkede forsøg på at forestille en verdenskvinde!

Da jeg kom hjem fra min tur på Caminoen, var det med en stålfast beslutning om, at det skulle være slut!

.. Så jeg meldte mig til et aftenskolekursus i spansk og downloadede en sprog-app til min telefon.

Jeg er stadig en hat til spansk, men nu kan jeg i mindst 20 ord mere og slår ikke spontant over i fransk-engelsk, når jeg skal spørge efter toilettet!

2 Comments

 1. Jenny
  21. december 2017

  Fedt!

  Svar
  1. En snegl på vejen
   23. december 2017

   Tak Jens!

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *