Den første danske kvinde

Den første danske kvinde

Jeg kan ende med at blive den første registrerede danske kvinde, der går hele The Appalachian Trail!

.. Hvis jeg vel og mærket gennemfører!

Jeg har gennemtrawlet Google for at finde beretninger fra andre danskere, mænd som kvinder, der har gået turen – det har ikke været let!

Vedkommende bør derfor ikke tage det ilde op, hvis jeg tager fejl i min selvudnævnelse!!

Indtil videre har jeg fundet dokumentation fra to mandlige danske thru-hikere, og én tredjemandsberetning om to yderligere.. På kvindefronten er det lykkedes mig at opsnappe en enkelt bemærkning om én kvindelig dansk section-hiker, der gik en del af turen i 2017.

Ved et tilfælde stødte jeg på et opslag på facebook i sidste uge.. Opslaget var en film fra en vandretur, der umiskendelig meget mindede om alle de billeder, jeg efterhånden har gennemgloet det sidste halve år!

Filmen var lavet af Jeppe, som gik The Appalachian Trail i 2017 – den yngste og første dansker til at gennemføre ruten SoBo – fra nord til syd.

.. I ren og skær ekstase skrev jeg til ham, om han havde lyst til at mødes – noget der normalt ville forekomme creepy-stalker-agtigt – i øjeblikket føltes det som det mest naturlige i verden!

Fucking fantastisk menneske!! FUCKING vild bedrift!! – 3,5 måned med 33 km i snit, sabbatår inden studiet – nærer fuldstændig overdrevet beundring og æresfrygt for den mand!

.. Udstyret med en kop kaffe hjemme i hans stue, bekræftede han mig i alle de grunde til, at jeg har valgt at gå den tur!

Tak Jeppe!!

Jeg elsker, at en vandretur, helt uden akavet påtagethed, kan få fremmede mennesker til at føles som venner..

Det samme gjorde sig gældende på Caminoen, så jeg tror, det er en ganske normal reaktion.

Der er tale om en unik situation af udfordring og udmattelse, hvor jeg befinder mig i en skizofren tilstand af overdrevet lykke og ussel elendighed. Mit behov for at dele det med hele verden er kæmpe stort – jeg søger derfor trygheden i de genkendelige ansigter på vejen.

Fordi hver dag er en ny kamp om at balancere; make it or break it, føles det som om, følelserne sidder uden på tøjet, og der er åbne sluser ind til kernen af dét, der er godt og ondt i mig.. Alle de andre har det på samme måde, det er derfor fuldstændig hul i hovedet at bruge kræfter på at opretholde en facade – at jeg undlader at blotte mig, gør ikke situationen mindre pinlig for nogen af os!

Jeg knytter derfor meget hurtigt et helt særligt bånd med de fremmede, jeg møder, fordi alle de vidundere og uhyrligheder, jeg gennemgår, er relaterbare..

.. Og vi er nøgne – i ordets fineste forstand!

Derfor kom det heller ikke bag på mig, at det var let at møde Jeppe! Lige nu er der kun ham i hele Danmark – og måske tre andre mænd – der tilnærmelsesvist kan sætte sig ind i de tanker, jeg går rundt med!

.. Blot for at aflive en let misforståelse – alt ovenstående sker altså med tøj på! Jeg skal ikke på nudist-tur!!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *