Eventyrland

Vandregrej

Skid hul i Hay, Day og Illum – jeg må efterhånden erkende, at mine tidligere favoritforretninger ikke længere står mål med min udelte kærlighed for friluftforretninger.

Jeg har befundet mig i en situation, hvor jeg har skreget af ekspedienten, at hun skulle sælge mig mere – hun kunne ikke komme i tanke om flere ting, jeg havde brug for..

Jeg finder en kæmpe tilfredsstillelse i at gå ind i en outdoorforretning og trække en indkøbsliste frem på to sider, der nøje beskriver gennemgooglede redskaber, jeg skal bruge på min vandretur.

Jeg elsker at stå nede i forretningen og battle tekniske specifikationer og udstyrsviden – og som regel være på forkant med ekspedienterne. De må enten synes, jeg er skide sej, fordi jeg efterhånden ved en del, eller pisse irriterende fordi jeg TROR, jeg efterhånden ved en del..

Sidste gang jeg var af sted, var jeg til VIP dag i Friluftsland..

.. Ja! du læste rigtigt; VIP dag.. i Friluftsland!! Jeg siger det med stolthed, fordi jeg lykkeligt har glemt, at jeg en gang var flov over at være spejder..

Nu er jeg på VIP listen!! Hvilket i virkeligheden ikke var svært; jeg skulle bare tilmelde mig deres elektroniske nyhedsbrev – det behøvede de ikke at spørge mig om to gange!

.. Jeg svingede døren op som en anden matador og valsede ind i forretningen. Den stakkels ekspedient rendte rundt som en hovedløs kylling for at efterleve mine krav – jeg havde selvfølgelig gjort et grundigt forarbejde hjemmefra og satte stort set alle medarbejderne i sving.

Jeg er som et lille barn i en slikbutik, når jeg skal opgradere mit grej til turen. Jeg er helt ustyrlig, hvis jeg kommer i tanke om nye ting, der kan danne grundlag for et besøg i en friluftsbutik, og jeg bliver begejstret over at se min friluftssamling vokse sig større og større!!

Jeg ved efterhånden en del: Regntøj har en membran. Plastiksporken knækker let. Rygsækken skal spændes, hver gang man tager den af og på. Uldtøj er Guds og fårenes gave til mennesket. Bomuld er generelt noget hø.. Jeg kender fordele og ulemper ved dun og fibre, carbon og aluminium.

Jeg har nogle meget klare præferencer, og jeg ved lige præcis, hvad jeg går efter – og det er pissedyrt!

.. Jeg kan ikke længere finde ud af at skelne mellem Eventyrsport og eventyrland – der efterhånden er ét fedt i min kommercielt afgrænsede tilværelse af gasblus, teltpløkker og Vibramsåler!!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *