En livsændrende oplevelse

Livsændrende oplevelse

Jeg går en livsændrende oplevelse i møde.. Selv skrankepaven på den amerikanske ambassade var inde på det, da jeg søgte visum!

.. Måske har kynisme med tiden overdøvet romantikken og gjort mig krakilsk?! Men jeg er ikke så stor tilhænger af hele idéen om det lyserøde goodie-goodie portræt, der tegnes af lange vandreture som værende livstransformerende hændelser.

Det kan være, det er mig, der misforstår forståelsen af en livsændrende oplevelse – ikke desto mindre føler jeg et behov for at korrigere retorikken!

OPLEVELSEN vil ændre mit liv..

.. Det er ikke endegyldig sandt!!

Jeg er ikke så naiv at påstå, at en lang vandretur ikke kan have livsændrende konsekvenser.. Det kan den!; For to år siden kunne jeg aldrig drømme om at gå en tur.. Nu skal jeg ud og gå en pænt god tur!

Men min vandretur bygger ikke på et ønske om at ændre mit liv!.. Faktisk tror jeg ikke, det er muligt at gennemføre dén form for magtdemonstration alene på forventningen om en livsændrende effekt – i så fald ender jeg med at blive slemt skuffet!

.. Intet forandrer sig uden, at jeg selv ændrer det – alt vil være det samme, når jeg kommer hjem, medmindre jeg beslutter mig for gøre det anderledes!

Sker den reelle ændring så ikke i kraft af min beslutning om at bryde med hverdagen for at tage på vandretur?! Eller sker den først, mens jeg er af sted?!

.. Eller måske begge dele?!

The Appalachian Trail kommer til at forme de valg, jeg træffer fremadrettet – men mine tanker alene gør ikke nogen forskel, hvis jeg ikke gør det for dem!

Så hvad er mest korrekt; er det turen, oplevelserne eller mig, der er det livsændrende aspekt?!

.. Diskussionen om hønen og ægget i andre termer?!

Jeg tror ikke på et egentligt skel mellem dén jeg er; før jeg tager af sted, og den jeg er; når jeg kommer hjem. Spørgsmålet: ”Hvem er jeg, når jeg kommer hjem?”, giver ikke mening..

Jeg vil altid være en lommefilosofisk, motorikspasser med en forkærlighed for gourmetmad og lange lure!

Jeg skal ikke ud og finde mig selv, for jeg er ikke blevet væk! Mine værdier og grundholdninger, der tilsammen udgør min personlighed, ændrer sig ikke, fordi jeg bor i en skov i et halvt år.. Alt er som det plejer! Ergo, der er ikke tale om forandring – der er tale om udvikling!

Oplevelsen er, hvad oplevelsen er! Den bør ikke ses som en definitiv forandring men som et led i en livsudviklende proces – som forhåbentlig først slutter, når jeg dør!

Jeg tager ikke af sted for at jagte et sjovere, eller stærkere, eller gladere menneske.. Jeg er allerede; den jeg er!

.. Men jeg skal ud og jagte lykke, idéer og solopgange!

.. Masser af solopgange!!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *