Bornholm

Bornholm rundt

Jeg vil gerne slå et slag for Bornholm! Bornholm! Bornholm!

I foråret gik jeg på jagt efter Solskinsøens bedste fiskefrikadelle.

På trods af at øens forventningsprægede tilnavn ikke helt levede op til sit metrologiske løfte, vil jeg stadig varmt anbefale at opleve Bornholm til fods langs kyststien, der med sine 120 km. stort set omkranser hele øen.

Af nyttig viden fandt jeg ud af, at jeg personligt ikke er så stor fan af Sol over Gudhjem i Gudhjem. Til gengæld kunne jeg godt gå hen og udvikle et misbrug af rabarberroulade i Listed.

Uden hensyn til min laktoseintolerance frådede jeg en kæmpe Bornholmer softice fra Krølle Bølle Kiosken ved Dueodde, og for første gang på hele turen priste jeg mig lykkelig over at gå i klitterne lidt uden for sæson – jeg fes mig vej frem til Boderne.

Af vandredestinationer vil jeg gerne tilbage! – dog lidt længere inde i sæsonen, så jeg slipper for at stå slukøret uden for alle de lokale specialforretninger og trykke næsen flad mod ruderne. Eller afbryde en familiefest på en café for at låne strøm til min udslukte telefon for at ringe til det aflåste hotel og blive lukket ind.

Til gengæld skal alle Bornholmske overnatningssteder have stor ros, for deres charme, omsorg, og service overfor en enlig, lidet sultende, våd og træt vandrer.

For ikke at nævne den storslåede natur, der på trods af sine korte 120 km. tog mig igennem et landskab, der ved hvert hjørne ændrede sig fra sandstrand til klipperev, stejle skråninger, skov og klitter.

Hædersprisen går til Årsdale Silderøgeri, der med torskelængder vandt kampen som ukronet fiskefrikadelle-konge! Tak for fiskefrikadeller! Jeg går gerne turen igen og igen og igen for den guddommeligt sprøde, let salte, smørstegte klump af himmelsk fryd!

Dellerne reddede mig på en regnvejrsdag!!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *