Ædedolkens berettigelse

ædedolkens berettigelse

I forlængelse af mit indlæg fra i går om tre-retters menuer i overflod, må jeg krybe til korset og indrømme, at det ikke rigtig er et særtilfælde..

Jeg holder temmelig meget af mad, især den mad jeg ikke selv skal lave!!.. Hvilket også resulterer i et par gode kærlighedshåndtag og mere end én hage..

.. Jeg har aldrig haft følelsen af at være for tyk, selvom vægten ligger et par kilo.. eller otte over min idealvægt.

Og selvom jeg godt kan mærke en positiv forskel på selvtilfredshed og velvære, når jeg smider kiloene, er den negative effekt af behovsnægtelse for stor til, at jeg kan forblive vedholdende.. Når det kommer til begrænsning og selvdisciplin indenfor madvaner, har jeg bare rygrad som en regnorm!!

Jeg er ikke rigtig tyk, men jeg er heller ikke rigtig tynd, og selvom jeg er ligeglad, glæder jeg mig til at blive mindre.

.. For jeg bliver mindre.. til trods for at jeg æder mere!

Win-win!!

Alt i alt forbrænder jeg vel omkring 4.500 kalorier om dagen – og det er vist endog lavt sat!

Jeg skal ikke gøre mig klog på kalorier – i bund og grund ved jeg ingenting, fordi jeg pænt har undgået at forstå, hvordan det hele hænger sammen – mest for at skåne mig selv for den dårlige samvittighed.. Men noget har jeg da forstået; jeg kan spise dobbelt så meget som normalt og stadig tabe mig!!

.. Sød musik i ædedolkens ører!!

En af de misforståelser, jeg ofte løber ind i, er at vandring er ligesom at gå en tur – i praksis er det reelt også dét, der foregår..

Men den ofte oversete faktor er; at jeg vandrer med oppakning, og det er IKKE det samme som at gå en tur!

Okay, jeg erkender, at jeg er en slapsvans – en storædende slapsvans for at blive i de malende beskrivelser.. Men hvor jeg snildt kan gå en tur på 25 km.. uden forudgående træning.. på en dårlig dag.. i modvind.. halveres distancen, når jeg får en tung taske på ryggen.

.. Det svarer til, at jeg i fitnesscenteret går på et løbebånd med en 15 kg vægtstang på skuldrende i 8-12 timer.. hver dag!

Belastningen, længden og kontinuerligheden er forskellen fra den almindelige søndags-gåtur i skoven..

.. Alligevel kommer det bag på mig, at jeg forbrænder så meget!.. Det betyder; at jeg skal spise meget for at opretholde det nødvendige energi niveau.

På baggrund af andres erfaringer har jeg en stærk forventning om, at jeg når et punkt af evig umættelighed – også lige efter jeg har kværnet tre Mars-barer..!!

.. Derfor har jeg med god samvittighed taget forskud på glæderne, hvilket blot betyder, at jeg allerede før jul holdt op med at tænke over, om jeg skulle tænke over, hvad jeg proppede i hovedet..!!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *