A Wild idea

The Appalachian Trail

Anna anbefalede mig at læse bogen ”Wild” af Cheryl Strayed. Bogen er et portræt af hendes vandretur på The Pacific Crest Trail og blev filmatiseret i 2014, hvilket skabte en masse hype omkring selv samme vandrerute i USA.

Jeg husker, at jeg så traileren til filmen i sin tid og tænkte; at den så da meget god ud – jeg overvejede sågar at se den et kort øjeblik, men kom fra det igen.

.. Og så gik der to år..

Anna havde læst bogen og var vild med den – filmen; not so much! Hun syntes, jeg skulle læse den, nu hvor jeg var blevet så fortabt i vandring..

Jeg startede, da jeg var på Bornholm og havde den med på mine efterfølgende vandreture rundt omkring i Danmark – det føltes passende at læse en vandrehistorie, mens jeg var på vandretur.

I virkeligheden fangede den mig ikke særlig meget – det var en fin fortælling, men jeg manglede den storslåede fornemmelse af The Pacific Crest Trail og blev lidt irriteret over hendes nybegynder-naivitet. Det tog mig derfor ret lang tid at komme igennem den, selvom jeg havde temmelig mange ensomme timer.

Halvvejs inde i bogen stødte jeg på en kort passage om The Appalachian Trail, som på daværende tidspunkt i 1990’erne var bedre kendt og mere besøgt end The Pacific Crest Trail. I dag tror jeg, at bøtten er vendt – Cheryl Strayed har været med til at markedsføre The PCT, som i dag er kendt som et af de mest storslåede trails i USA. The Appalachian Trail halter stadig lidt efter internationalt, selvom det er et af de mest besøgte – det er i hvert fald min oplevelse, fordi jeg ofte bliver mødt med spørgsmålet om; hvor det lige er, det ligger?!

Jeg gjorde mig ingen forhåbninger om at give mig i kast med The PCT på det tidspunkt, det var for voldsomt! Så da jeg læste, at der var lettere adgang til bekvemmeligheder i form af nærtliggende byer, hoteller og supermarkeder på The Appalachian Trail, vakte det min nysgerrighed.. Man skal kravle, før man kan vandre!

.. Jeg googlede og blev forelsket!!

I den virkelige verden som i vandre-verden er jeg en slow-mover – så det startede som plantning af et frø, der lige så stille voksede sig enormt.

Drømmen om The Appalachian Trail er altså startet med afsæt i et andet vandremål. Hvis det bliver et hit, er der heldigvis råd for det – de lange vandreruters æra er først lige begyndt..!

Jeg blev færdig med ”Wild” på Hærvejen og stillede den fra mig på et herberg, så den kunne glæde en anden med store vandredrømme..

.. Sig til, hvis du finder den – Anna vil gerne have sin bog tilbage!!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *