.. A bitch!!

Maine er et overstået kapitel - på godt og ondt!

Det har uden sammenligning været den mest diverse, smukkeste og mest vanvittige stat jeg endnu har gået igennem.

Katahdin er et kapitel for sig!!

.. Efter en dag med vandfald, skov, boulders, månelandskab, solskin, hagl og torden, stod Dave og jeg på kanten af en nedstigning, der var så stejl, at det bedst kan beskrives; som at stå på kanten af verden.

Dernæst "The 100 mile wilderness"!!

Et landskab domineret af skovsøer, trærødder i kogt spaghetti-formation og 83.000 myg, der alle lystigt ernærede sig ved MIT blod!!

.. Efter en uges skinny-dipping, cowboycamping og fiskeri, hældte Dave kogende vand ud over sig selv og besluttede sig for at tage hjem - jeg fortsatte alene igen!

Efter "The 100 mile" halede jeg ind på Katie, som jeg mødte første dag på Katahdin!

Vi følges nu ad og har bagt kager i skoven, grint og grædt, plukket blåbær i fire timer, bygget varder, sovet længe, kravlet ned af bjerge i mørke, gemt os fra tordenvejr på toppen, fanget tudser og slanger med de bare næver og fortabt os i det altopslugende town-vortex.

.. Det har været fantastisk!

.. Og hårdt!!

Maine gør det ikke i switchbacks!! Det er lodret op og ned - klippevæg eller ej - nogen gange akkompagneret af stiger, hvis man er heldig.

.. Barfodet krydsning af floder i knæ- og lårhøj vandstand, de fleste glattere end andre. Sko af og afspænd taske for at undgå druknedød, skulle man være så uheldig at glide i strømmen.

.. Mountain bogs - mudderhuller på dybde med en vandrestav - med løse gangbroer der i størstedelen af tilfældene synker i sølet. Jeg har følt mig som en mindre sej, mere beskidt Indiana Jones i mine fejlede forsøg på at springe fra bræt til bræt. Konklusion: Action film fungerer kun i fantasien - virkeligheden er langt mere messy og umulig!!

Maine afsluttes på fineste vis af "den længste mil" - Mahoosuc Notch, som er en blokmark bestående af boulders, der i størrelsesorden rangerer mellem Kia Picanto'er og Movia busser!!

.. For mennesker med normal længde lemmer tager det én til to timer at gennemføre én enkelt mil!

.. For mennesker med minimal længde lemmer tager det tre til fire timer at gennemføre én enkelt mil!

Til mit forsvar havde det regnet tre dage uafbrudt forinden.. Vand gør alting vandskeligere - klippesider bliver glatte, op- og nedstigninger forvandles til vandfald, og mudderhuller er lig med muddersøer.. Så vi tog det i et tempo på den gode side af tålmodigt!

Med Maine som en overstået etape, kan jeg kun bekræfte sandheden i udtalelsen: "Maine is a bitch"!

.. Smuk, forførerisk og backstabbing som ind i helvede!!

Maine kicked my ass - og det er med lettere ærefrygt og paranoia, at jeg om et øjeblik begiver mig ind i New Hampshires "White Mountains".

.. Staten bærer det lovende slogan: "Live free or die"!!.. En udfordring for mine ben, der på nuværende tidspunkt kun hører den del, der består af; dø, dø, DØ!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *